Gulasz z łopatki wieprzowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt
  • oliwa

    1 łyżka
  • przyprawa Smak Lata

    1 łyżeczka
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • papryka

    1 łyżeczka
  • chili

    szczypta
  • skrobia kukurydziana

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę- doprawić sola i pozostałymi przyprawami , przesmażyć na oliwie z cebulą pokrojona w kostkę, podlać wrzącą wodą, dusić do miękkości. 1 łyzkę skrobi wymieszać z małą ilością wody, zagotować aż sos uzyska odpowiednią gęstość.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
haniaa 10.01.2013 11:41
klasyczny gulasz. taki najlepszy :)
bejciu24 07.04.2011 19:17
lubię gulasze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat