Gulasz z kaszą jęczmienną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

  • mięso wieprzowe bez kości

  • cebula

  • sól, pieprz i delikat do mięsa

  • woda

  • olej do smażenia

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy na sypko (1 szklanka kaszy na 2 szklanki wody).

Do rondelka wlewamy olej i dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę, szklimy ją. Na gotową cebulę dodajemy małe kawałki mięsa. Przyprawiamy je do smaku solą, pieprzem i delikatem. Smażymy. Po podsmażeniu i zarumienieniu dodajemy do mięsa wodę i gotujemy je przez ok 1 godz. Gdy będzie już miękkie to sos zagęszczamy mąką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 22.02.2013 22:49
Bardzo smaczne jest takie jedzonko
Wacław 15.09.2012 10:14
pyszne
anulka69 06.05.2012 10:15
pycha
anulka69 06.05.2012 10:15
pycha
Goya 06.10.2011 12:46
bardzo lubię
Rybciia 12.09.2011 15:09
pychotka;)
ziutula 16.05.2011 05:33
pyszne jedzonko....
Gosia32 04.05.2011 07:22
pycha;]
jeta72 12.04.2011 16:16
Bardzo lubię, pyszny obiadek;)
krzyniu1984 26.12.2010 13:39
super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat