Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kapustą kiszoną

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 750 gram
kapusta kiszona 600 gram
cebula 1 szt
mąka pszenna 1-2 łyżki
Bulion grzybowy 1 szklanka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1/2-1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kapustą kiszoną

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, pokroić w kostkę oprószyć mąką. Na patelni mocno rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić mięso i zrumienić.
Krok 1 - Gulasz z kapustą kiszoną foto
2
W osobnym garnku rozgrzać łyżkę oleju i zeszklić na nim cebulę. Dodać zrumienione mięso i zalać połową bulionu. Dusic pod przykryciem około 15 minut.
Krok 2 - Gulasz z kapustą kiszoną foto
3
Kapustę lekko odcisnąć (jeśli jest bardzo kwaśna to wypłukać) i posiekać. Dodać do mięsa i zalać pozostałym bulionem. Wymieszać i dusic na małym ogniu około godzinę.
Krok 3 - Gulasz z kapustą kiszoną foto
4
POd koniec gotowania doprawić papryką, pieprzem i ewentualnie solą. MOżna dodać 2-3 łyżki śmietany.
Krok 4 - Gulasz z kapustą kiszoną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 25.10.2013 12:24
pyszny gulasz!
Alex_M 24.10.2013 19:04
chętnie bym zjadła!
Ania321 24.10.2013 00:10
ciekawy przepis, z kapustą jeszcze nie robiłam
Pyszota 23.10.2013 20:58
fajny gulasz
Renata9 23.10.2013 20:24
pyszne jedzonko
idealme 23.10.2013 20:19
pychotka :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak