Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
gulasz
-
kanie
6 sztuk -
papryka czerwona
1 sztuka -
cebula
1 sztuka -
marchewki
2 sztuki -
por
1 sztuka -
sól
1 szczypta -
pieprz
1 szczypta -
wędlina wędzona
0.5 łyżeczka -
Papryka ostra mielona Prymat
1 szczypta -
koncentrat pomidorowy
2 łyżki -
natka pietruszki
5 gałązek -
olej rzepakowy
4 łyżki
pulpety
-
piersi z kurczaka
1 sztuka -
jajko
1 sztuka -
cebula
1 sztuka -
natka pietruszki
2 łyżki -
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki -
sól
1 szczypta -
pieprz
1 szczypta -
papryczka chili
1 szczypta -
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
0.5 łyżeczki -
mąka
3 łyżki
Sposób przygotowania
Pulpety:
Pierś z kurczaka, cebulkę miele maszynką do mięsa. Przekładam do miski, dodaję jajko, natkę posiekaną, bułkę tartą, sól, pieprz, chili. Mięso wyrabiam, formuje małe pulpety które obtaczam w mące.
Gulasz:
Na patelni głębokiej smażę na oleju, pokrojona cebule, czosnek. Dodaję pokrojoną porę. Marchewkę kroję w cienkie słupki, paprykę na kawałki. Do pory dodaję marchewkę, paprykę i chwilę przesmażam.Wlewam 500 ml wody, dodaję koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, paprykę ostrą, wędzoną i gotuję 10 minut. Wkładam na wierzchu pulpety i gotuję kolejne 10 minut. Kanie kroje na kawałki. Przesmażam na oleju na patelni osobno. Dodaję do gulaszu i gotuję jeszcze z dwie minuty. Gulasz podaję z natką.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się