Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kaczki z fasolą i ogórkiem
W tym czasie , posiekac drobno cebulę i czosnek, ugotować makaron, ogórka pokroić w słupki.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, ułożyć kawałki kaczki, smażyć do zarumienienia się mięsa, wyjąć, patelnię oczyścić, dodać 1 łyżeczkę oleju sezamowego i łyżkę oleju, wrzucuć czosnej, cebulę i imbir, podsmażyć 1 minutkę, dodać mięso , dokładnie wymieszać, zalać 2 łyżkami sherry, pozostałym sosem sojowym i blionem drobiowym, dusić pod przykryciem ok 45 minut.
Pod koniec zagęścić danie mąką, dodać odsączoną fasolę i pokrojony w słupki ogórek.
Podawać na talerzykach makaronowych
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/70562/talerzyki-makaronowe.html
lub tradycyjnie z ziemniakami, kluskami....Smacznego!