Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
łopatka wieprzowa
ok 70 dag -
cebula
2 szt -
jabłka
1 szt -
papryka czerwona
1/2 szt -
ogórek kiszony
2 szt -
Liść laurowy suszony Prymat
-
sól
-
pieprz
-
tłuszcz
-
mąka
Przepis i sposób przygotowania Gulasz z jabłkiem i ogórkiem
Cebulę i czosnek pokroić i lekko zrumienić, dodać do mięsa. Dodać też liść laurowy. Jabłka obrać i ok 1/3 jabłka drobno pokroić, dodać do mięsa i dusić aż jabłko się rozpadnie. Dodać też pokrojony ogórek i paprykę. Doprawić do smaku przyprawami(można też suszem grzybowym). Dusić do miękkości.
Na koniec dodać grubo pokrojone jabłka obsmażone na maśle.
Komentarze (1)