Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z jabłkiem i ogórkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa ok 70 dag
cebula 2 szt
jabłka 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
ogórek kiszony 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
tłuszcz
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z jabłkiem i ogórkiem

Mięso pokroić na małe kawałki, obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Przełożyć do rondla, podlać wodą i dusić na małym ogniu.
Cebulę i czosnek pokroić i lekko zrumienić, dodać do mięsa. Dodać też liść laurowy. Jabłka obrać i ok 1/3 jabłka drobno pokroić, dodać do mięsa i dusić aż jabłko się rozpadnie. Dodać też pokrojony ogórek i paprykę. Doprawić do smaku przyprawami(można też suszem grzybowym). Dusić do miękkości.
Na koniec dodać grubo pokrojone jabłka obsmażone na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 29.06.2017 20:28
wygląda bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak