Gulasz z jabłkiem i ogórkiem

Gulasz z jabłkiem i ogórkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    ok 70 dag
  • cebula

    2 szt
  • jabłka

    1 szt
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • ogórek kiszony

    2 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • sól

  • pieprz

  • tłuszcz

  • mąka

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gulasz z jabłkiem i ogórkiem

Mięso pokroić na małe kawałki, obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Przełożyć do rondla, podlać wodą i dusić na małym ogniu.
Cebulę i czosnek pokroić i lekko zrumienić, dodać do mięsa. Dodać też liść laurowy. Jabłka obrać i ok 1/3 jabłka drobno pokroić, dodać do mięsa i dusić aż jabłko się rozpadnie. Dodać też pokrojony ogórek i paprykę. Doprawić do smaku przyprawami(można też suszem grzybowym). Dusić do miękkości.
Na koniec dodać grubo pokrojone jabłka obsmażone na maśle.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

berys18 29.06.2017 20:28
wygląda bardzo smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat