Gulasz z jabłkiem i ogórkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    ok 70 dag
  • cebula

    2 szt
  • jabłka

    1 szt
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • ogórek kiszony

    2 szt
  • liść laurowy

  • sól

  • pieprz

  • tłuszcz

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na małe kawałki, obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Przełożyć do rondla, podlać wodą i dusić na małym ogniu.
Cebulę i czosnek pokroić i lekko zrumienić, dodać do mięsa. Dodać też liść laurowy. Jabłka obrać i ok 1/3 jabłka drobno pokroić, dodać do mięsa i dusić aż jabłko się rozpadnie. Dodać też pokrojony ogórek i paprykę. Doprawić do smaku przyprawami(można też suszem grzybowym). Dusić do miękkości.
Na koniec dodać grubo pokrojone jabłka obsmażone na maśle.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 29.06.2017 20:28
wygląda bardzo smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat