Gulasz z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    30 dkg
  • marchew

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • olej

    1 łyżka
  • imbir starty

    1 łyżeczka
  • pomidory

    4 szt
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • woda

    1-2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z indyka foto
Fileta z indyka kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Gulasz z indyka foto
Do podsmażonego mięsa dodajemy, cebulę pokrojoną w kostkę, marchew w pół plasterki oraz starty na tarce o drobnych oczkach imbir.
Krok 3 - Gulasz z indyka foto
Podsmażamy ok 10 minut. Następnie dodajemy pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę.
Krok 4 - Gulasz z indyka foto
Dolewamy wodę, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką.
Krok 5 - Gulasz z indyka foto
Dusimy ok. 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 04.09.2014 11:04
pyszne,zdrowe mięso !
magdziorka6 03.09.2014 17:44
bardzo smaczny
w mojej kuchni 03.09.2014 09:58
same pyszności do jedzenia..
irenka 03.09.2014 09:47
pyszne jedzonko
Niebieska 03.09.2014 09:08
bardzo smaczny obiad
olkaaa 03.09.2014 07:41
muszę spróbować
Ewelina1991 03.09.2014 06:55
smaczny gulasz
Noruas 03.09.2014 00:12
uwielbiam takie dania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat