Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z cukinią i pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina ok 70 dag
cukinia 1 szt średnia
pieczarki ok 10 szt średnich
cebula 2 szt
ziele angielskie 4-5 ziaren
pieprz 6-8 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Pieprz ziołowy mielony Prymat
koncentrat pomidorowy
papryka mielona
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z cukinią i pieczarkami

Mięso kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w piórka a pieczarki w plastry. Cebulę lekko rumienimy na rozgrzanym tłuszczu i dodajemy mięso.
Razem podsmażamy i przekładamy do rondla. Dodajemy pieczarki i trochę podlewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie, pieprz w ziarnach i liść laurowy.
Wszystko dusimy często mieszając. Gdy mięso zacznie mięknąć dodać obraną, oczyszczoną z nasion i pokrojoną w średnią kostkę cukinię.
Dodajemy koncentrat pomidorowy i resztę przypraw do smaku. Dusimy wszystko do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hanbes 19.04.2017 13:21
O ! To musi być dobre, "wchodzę" w ten przepis tym bardziej że uwielbiam cukinię..
AZgotuj 19.04.2017 09:40
pyszny obiad!:)
pestka 19.04.2017 09:05
bardzo smaczny obiad
Babeczka35 19.04.2017 06:45
Bardzo smacznie.
Bożena Matuszczyk 18.04.2017 23:26
Smakowity i kuszący ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak