Gulasz wołowy z truskawkami

Gulasz wołowy z truskawkami

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Nieskromnie powiemy, że połączenie wołowiny i owoców wyszło wyśmienicie. W przepisie użyliśmy własnego ketchupu z cukinii i dżemu truskawkowego z pieprzem zielonym.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • wołowina

    500 gramów
  • cebula

    2 sztuki
  • olej

    3 łyżki
  • ząbki czosnku

    6 sztuk
  • mąka

    1 łyżka
  • marchewki

    2 sztuki
  • ketchup

    150 mililitrów
  • dżem truskawkowy

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona XXL

    1 łyżeczka
  • mielony kminek Prymat

    1 łyżeczka
  • liście laurowe Prymat

    4 sztuki
  • Ziele angielskie całe XXL

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym tłuszczu.
Pokrojone mięso wrzucamy do cebuli, smażymy przez kilka minut, dodajemy posiekany czosnek i dusimy chwilę pod przykryciem. Oprószamy mąką, smażąc mieszamy i zalewamy gorącym bulionem. Dusimy pod przykryciem przez 2 godziny z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego.
Po tym czasie dodajemy przyprawy, ketchup, pokrojoną w kostkę marchew i dżem.
Dusimy pod przykryciem do miękkości marchewki.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy produktów homemade: ketchup z cukinii i dżem truskawkowy z zielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat