Gulasz wołowy z suszonymi grzybami

Gulasz wołowy z suszonymi grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe bez kości

    1 kg
  • grzyby suszone

    4 szt
  • czosnek

    4 ząbki
  • cebula

    2 sztuki
  • Sól, pieprz, majeranek

    1 łyzeczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • mąka

    1 łyżka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Gulasz wołowy z suszonymi grzybami

Grzybki suszone namoczyć na noc w wodzie i rano ugotować.
Cebulę i paprykę w kostkę,do rondla wrzucić łyżkę masła lub oleju,rozgrzać dodać cebulę i paprykę oraz drobno pokrojone i ugotowane grzybki suszone.Podsmażyć kilka minut.
Dodać pokrojone w kostkę mięso posypane przyprawami, mocno obsmażyć, zalać ugotowaną wodą z czajnika, tak aby mięso było przykryte.
Dusić do miękkości, następnie wymieszać mąkę z zimną wodą (około 1/2 szklanki), wlać do mięsa i mieszając gotować 5 min.Podawać z kaszą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

eliza135 28.11.2012 18:14
smakowite
iwona332 11.09.2011 00:21
super
MAR3STA 23.11.2010 17:16
pyszny!
kot_pankracy 21.11.2010 15:23
ładnie podany i smaczny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat