Gulasz wołowy na obiad

Gulasz wołowy na obiad

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    1 kg
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    10 szt
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    4 ząbki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • tłuszcz do smażenia

  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gulasz wołowy na obiad

Mięso oczyszczamy z błon, płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Na patelni lub w rondlu rozgrzewamy tłuszcz i obsmażamy mięso z wszystkich stron, dodajemy cebulę pokrojoną w cienkie plasterki i smażymy razem przez ok. 10 minut, następnie dodajemy posiekany lub rozgnieciony czosnek. Dolewamy połowę wywaru, wino oraz liście laurowe, ziele angielskie, paprykę ostrą oraz słodką, a także pieprz w ziarnach. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając i uzupełniając sos wywarem. Gdy mięso jest już miękkie (ok. 1 godz) doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat