Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Gulasz wołowy na obiad

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina
1 kg
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
10 szt
Sklep Prymat
cebula
2 szt
czosnek
4 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat
4 szt
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy na obiad

Mięso oczyszczamy z błon, płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Na patelni lub w rondlu rozgrzewamy tłuszcz i obsmażamy mięso z wszystkich stron, dodajemy cebulę pokrojoną w cienkie plasterki i smażymy razem przez ok. 10 minut, następnie dodajemy posiekany lub rozgnieciony czosnek. Dolewamy połowę wywaru, wino oraz liście laurowe, ziele angielskie, paprykę ostrą oraz słodką, a także pieprz w ziarnach. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając i uzupełniając sos wywarem. Gdy mięso jest już miękkie (ok. 1 godz) doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak