Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz wołowy na rosole

5.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wołowa bez kości
1 kg
mąka
3 łyżki
smalec
2 łyżki
cebula
4 szt
papryka mielona
2 łyżki
Sklep Prymat
natka pietruszki
4 łyzki
rosół
2 szkl
śmietana
1 szkl
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
przyprawa w płynie
2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy na rosole

Mieso pokroić w kostke, oprószyć mąką i obrumienić na smalcu. Posiekaną cebulę dodać do mięsa i lekko zrumienić. Podlać rosołem, posypać papryką, oprószyć solą i pieprzem, dusić do miekkosci. Gdy mieso będzie miękkie, dodać śmietanę wymieszaną z resztą maki, zagotować. Przyprawić do smaku, dodać natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 29.10.2012 21:31
smaczny gulasz
Iwona51
Iwona51 27.11.2011 00:49
lubię gulasz
bami 19.12.2010 10:01
Dobry gulasz nie jest zły :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak