Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z soczewicą

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
soczewica czerwona 150 g
pomidory krojone z puszki 1 puszka
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 2 łyż
sól
pieprz
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z soczewicą

Mięso płuczemy i kroimy w kostkę. Przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę i czosnek szklimy w garnku na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodajemy koncentrat, łyżeczkę słodkiej papryki i szczyptę ostrej. Następnie dodajemy pomidory i mięso. Zalewamy niewielką ilością wody. Dodajemy przyprawy do smaku. Całość dusimy, aż mięso będzie prawie miękkie. Następnie dodajemy wypłukaną soczewicę. Dusimy co jakiś czas mieszając, aż wszystko będzie miękkie.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak