Gulasz wieprzowy z pieczarkami

Gulasz wieprzowy z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    500 g
  • pieczarki

    400 g
  • mąka pszenna

    3-4 łyżki
  • przecier pomidorowy

    2-3 łyżki
  • czosnek niedźwiedzi 

    1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona

    1,5 łyżeczki
  • papryka ostra mielona

    1 łyżeczka
  • liść laurowy

    2-3 szt
  • ziele angielskie całe

    4-5 szt
  • olej do smażenia

  • masło

    1 łyżka
  • smalec

    1 łyżka
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz wieprzowy z pieczarkami foto
Mięso umyć i pokroić w kostkę. Oprószyć soląi pieprzem. Obtoczyć w mące i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Gulasz wieprzowy z pieczarkami foto
Następnie podlać wodą. Wody powinno być tyle aby mieso było zakryte. Dodac przyprawy: liśćie laurowe, ziele angielskie, czosnek niedźwiedzi
Krok 3 - Gulasz wieprzowy z pieczarkami foto
Chwilę pogotować i dodać przecier pomidorowy.
Krok 4 - Gulasz wieprzowy z pieczarkami foto
Pieczarki obrać i pokroić. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć pieczarki. Następnie dodać je do mięsa.
Krok 5 - Gulasz wieprzowy z pieczarkami foto
Kiedy mieso bedzie juz miękkie rozgrzać na patelnismalec i przesmażyć na nim obie papryki. Nastepnie dodac do gulaszu i chwilę razem pogotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia56

02.09.2015 09:03
na pewno pyszny gulasz;)

paulina2157

02.09.2015 06:50
musi być bardzo syty

Łukasz15

01.09.2015 23:10
Bardzo dobry

wwwiolka

01.09.2015 22:06
Bardzo fajny przepis.

2milutka

01.09.2015 21:41
wspaniałe danie

Grazyna0211

01.09.2015 20:38
smaczne danie

Małgorzata Pin

01.09.2015 19:09
Gulasz-to lubię, smaczne danie

marcia7

01.09.2015 18:53
niezłe danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat