Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

5.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
2 sztuki
czosnek
3 ząbki
sok pomidorowy
1 szklanka
por
1 sztuka
marchew
2 sztuki
olej
do smażenia
mąka
do zagęszczenia
woda
do sosu
Liść laurowy suszony Prymat
4 listki
Sklep Prymat
ziele angielskie
5 kuleczek
Sklep Prymat
kurkuma
do smaku
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
imbir
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
do smaku
Papryka ostra mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
bazylia
do smaku
Sklep Prymat
oregano
do smaku
Sklep Prymat
tymianek
do smaku
rozmaryn
do smaku
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
karkówka
1 wieprzowa

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Kroki postępowania

1
1. Mięsko myjemy, kroimy w kosteczkę i przyprawiamy (kurkuma, gałka muszkatołowa, imbir, sól, pieprz cytrynowy, papryka ostra, czosnek przeciśnięty przez praskę).
Krok 1 - Gulasz wieprzowy foto
2
2. Mięsko przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na 30 minut (są to małe kawałeczki mięska więc 30 minut w zupełności wystarczy).
Krok 2 - Gulasz wieprzowy foto
3
3. Cebulkę kroimy w kosteczkę

4. Przy okazji myjemy i kroimy także por oraz (obieramy i kroimy) marchewkę (też w kosteczkę).
Krok 3 - Gulasz wieprzowy foto
4
5. Cebulkę podsmażamy na odrobinie oleju.
Krok 4 - Gulasz wieprzowy foto
5
6. Mięsko podsmażamy tak aby kawałeczki były obsmażone z każdej strony.
Krok 5 - Gulasz wieprzowy foto
6
7. Cebulkę dodajemy do mięsa, całość zalewamy wodą (tak aby zakryć mięsko) dodajemy, marchewkę oraz por i dusimy ok 15 minut pod przykryciem na małym ogniu.
Krok 6 - Gulasz wieprzowy foto
7
8. Dodajemy resztę przypraw listek laurowy, ziele angielskie, bazylię, oregano, tymianek, rozmaryn majeranek)
Krok 7 - Gulasz wieprzowy foto
8
9. Całość gotujemy pod przykryciem ok 30 minut i dodajemy sok pomidorowy i jeszcze odrobinę ostrej papryki. Po dodaniu soku pomidorowego gotujemy jeszcze około 20-40 minut (wszystko zależy od mięska).
Całość zagęszczamy mąką rozrobioną z odrobiną wody.

SMACZNEGO :)
Krok 8 - Gulasz wieprzowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 18.05.2014 14:48
smaczny obiadek
Jodaj 06.05.2014 07:01
najlepszy :) :):)
berys18 04.04.2013 09:23
apetyczny gulasz
Dorota37 04.03.2013 13:45
apetyczne jedzonko
RenataZ-et 26.01.2013 22:26
Nie ma to jak pyszny gulasz :)
MAR3STA 11.12.2012 18:51
smaczny gulasz
Bernadeta 05.12.2012 20:05
bardzo lubie gulasz
gosia56 05.12.2012 19:01
napewno pyszny
pajbek 05.12.2012 11:53
Pyszny :-)
Joanna46 04.12.2012 21:24
Fajne danie na mroźne dni.
gosia1988 04.12.2012 20:43
super
Lemon 04.12.2012 20:28
uwielbiam
Marta1986 04.12.2012 19:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak