Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

gulasz wieprzowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina
1 kg
sól
Sklep Prymat
papryka
mąka
3 dag
cebula
15 dag
tłuszcz
4 dag

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz wieprzowy

Mięso opłukać, podzielić na kawałki, posolić i obsmażyć każdy kawałek. Rozgrzać tłuszcz, mięso obsmażyć na silnym ogniu na ciemny kolor, przełożyć do rondelka. Pokroić cebulę, lekko zrumienić na tłuszczu ze smażenia. Do mięsa dodać cebulę wraz z tłuszczem, trochę wody i przyprawić, dusić powoli pod przykryciem do miękkości podlewając wodą, przy końcu sos podprawić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 06.10.2011 16:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak