Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowo - warzywny do makaronu

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa gulaszowego wieprzowego 500 g
marchew 1
cebula 1
kapusty pekińskiej 150 g
małych pieczarek 8
garść świeżego szpinaku 1
puszki czerwonej fasoli 1/2
sól do smaku
czarny pieprz do smaku
kucharek w płynie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziarna ziela angielskiego 2
mąki ziemniaczanej 1 łyżka
bulion drobiowy 500 ml
olej 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowo - warzywny do makaronu

Mięso umyć i jeśli są duże kawałki pokroić na mniejsze. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i podsmażyć. Szpinak umyć i posiekać, cebulę obrać i po umyciu pokroić w grubą kostkę. Następnie oczyścić pieczarki i także pokroić na kawałki. Marchew obrać, umyć i pokroić w plastry. Fasolę opłukać i odsączyć na sitku a kapustę pokroić w kostkę. Gdy mięso się podsmaży dodać cebulę i zeszklić ją. Potem dodać pieczarki, kapustę, marchew i dalej smażyć przez jakieś 5 minut. Zawartość patelni zalać bulionem, dodać przyprawy i dusić wszystko pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec dodać fasolę i posiekany szpinak. Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku. Gotowy gulasz zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną w odrobinie wody i zagotować. Gulasz podawać np. z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 18.05.2013 13:25
musi być pyszne
dodi 18.05.2013 13:06
pieknie podane danie
Konczi 18.05.2013 12:42
super, pięknie wygląda Twoje danie, taki gulasz ze szpinakiem musi być pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak