Gulasz wielkanocny

Gulasz wielkanocny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    30 dag
  • cebula

    1 duża
  • pieczarki

    15 dag
  • koncentrat pomidorowy

    1/2 słoika małego
  • sos sojowy

    1/2 łyżeczki
  • natka pietruszki

  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • masło roślinne

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz wielkanocny  foto
Wątróbki myjemy kroimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzaną patelnię dać wątróbki oraz posiekaną cebulę. Smażymy na średnim ogniu.
Krok 2 - Gulasz wielkanocny  foto
Pod koniec smażenia dodajemy sól , pieprz oraz sos sojowy , całość lekko wymieszać . Następnie mieszamy roztopione masło z koncentratem pomidorowym i łączymy z potrawą mieszamy z posiekaną natką pietruszki.
Krok 3 - Gulasz wielkanocny  foto
Następnie gotowy gulasz dajemy do wydrążonego chlebka lub bułki .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

[email protected]

04.04.2017 21:14
Wygląda pysznie

berys18

12.06.2015 07:52
moje smaki, takie lubię

Pani Domu

02.04.2015 07:13
smaczne mięsko

gacopierz23

29.03.2015 23:00
niedługo wypróbuje

Jagódka77

27.03.2015 11:58
wygląda bardzo apetycznie

Damiano

27.03.2015 09:23
Pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat