Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz węgierski

5.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina
50 dag
cebula
1 szt
smalec
2 łyżki
majeranek
1 łyżeczka
Sklep Prymat
bazylia
1/2 łyżki
Sklep Prymat
oregano
1/2 łyżki
Sklep Prymat
czosnek
1 ząbek
rosół z kostki
1 szklanka
gęsta śmietana
4 łyżki
brokuły
30 dag
przecier pomidorowy
60 dag
fasola
1 puszka
natka pietruszki
1,5 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz węgierski

Mięso(np. łopatka, karkówka, szynka) umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebule obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym smalcu. Włożyć mięso, podlać rosołem, wsypać
paprykę, majeranek, bazylię, oregano i dusić na małym ogniu pod
przykryciem około 30 minut.Czosnek obrać, posiekać, rozetrzeć z solą.
Czerwoną fasolę odcedzić. Przecier pomidorowy wymieszać ze śmietaną i
wraz z czosnkiem, czerwoną fasolę, brokułem (podzielić na różyczki) dodać do mięsa. Przykryć i dusić jeszcze około 15 minut. Pod koniec duszenia dodać natkę pietruszki.
Podawać z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 15.04.2013 08:50
polecam na obiad
iknkirke 27.05.2012 14:32
smaczne
Andysz 26.04.2012 21:16
pyszności;)
ZEWA 16.02.2012 08:49
bardzo lubię ........
ZEWA 16.02.2012 08:49
bardzo lubię ........
pioge7 27.11.2011 09:50
mniam
gosia47-47 27.11.2011 09:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak