Gulasz węgierski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    50 dag
  • cebula

    1 szt
  • smalec

    2 łyżki
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • bazylia

    1/2 łyżki
  • oregano

    1/2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • rosół z kostki

    1 szklanka
  • gęsta śmietana

    4 łyżki
  • brokuły

    30 dag
  • przecier pomidorowy

    60 dag
  • fasola

    1 puszka
  • natka pietruszki

    1,5 łyżki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso(np. łopatka, karkówka, szynka) umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebule obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym smalcu. Włożyć mięso, podlać rosołem, wsypać
paprykę, majeranek, bazylię, oregano i dusić na małym ogniu pod
przykryciem około 30 minut.Czosnek obrać, posiekać, rozetrzeć z solą.
Czerwoną fasolę odcedzić. Przecier pomidorowy wymieszać ze śmietaną i
wraz z czosnkiem, czerwoną fasolę, brokułem (podzielić na różyczki) dodać do mięsa. Przykryć i dusić jeszcze około 15 minut. Pod koniec duszenia dodać natkę pietruszki.
Podawać z ryżem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 15.04.2013 08:50
polecam na obiad
iknkirke 27.05.2012 14:32
smaczne
Andysz 26.04.2012 21:16
pyszności;)
ZEWA 16.02.2012 08:49
bardzo lubię ........
ZEWA 16.02.2012 08:49
bardzo lubię ........
pioge7 27.11.2011 09:50
mniam
gosia47-47 27.11.2011 09:48
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat