Gulasz po węgiersku

Gulasz po węgiersku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowiny

    80 dag
  • cebule (20 dag)

    2 szt
  • smalcu lub oliwy

    3 łyżki
  • majeranku Prymat

    3 łyżki
  • mąki pszennej

    1 łyżeczka
  • przyprawy do potraw KUCHAREK

    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej Prymat

    1 łyżeczka
  • soli

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gulasz po węgiersku

Pokrojoną w krążki cebulę zrumienić na tłuszczu i przełożyć do garnka. Mięso pokroić w cienkie paseczki, obsmażyć na tłuszczu i dodać do cebuli. Dodać przyprawę KUCHAREK, majeranek, wlać 2 szklanki wody i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Mąkę rozprowadzić w zimnej wodzie, wlać do mięsa, dodać paprykę i gotować 3 min. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli sosu jest zbyt dużo, trzeba go odparować. Podawać z makaronem lub kaszą gryczaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

gosia561 26.06.2011 16:40
pycha
bernadetta2 17.05.2011 09:09
ciekwe
Jaheira11 06.04.2011 23:24
pyszny
kate.500 12.03.2011 15:43
dobre :)
Jastinka 05.03.2011 21:56
niezłe
Tika4444 16.02.2011 08:23
pyszne, ja bym tylko dodała ostrej papryki, bo lubię \"mocne\" potrawy
AgaS10 29.01.2011 14:11
Fajne proste:)
szajba2 16.12.2010 15:24
taki gulasz z makaronem lub ryżem - dobra rzecz
Babciagramolka 15.12.2010 09:07
Bardzo lubię placki z gulaszem
patusia 29.11.2010 01:27
Aż nabrałam ochoty na placki ziemniaczane z gulaszem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat