Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz piwny z baraniny

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina bez kości
1 kg
piwo
2 szkl.
cebula biała
2 średnie
miód
do smaku
oliwa
4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
czosnek
średnia główka
oregano świeże
3 średnie gałązki
Papryka ostra mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz piwny z baraniny

Mięso pokroić w sporą kostkę i lekko obsmażyć na oliwie z dodatkiem posiekanej cebuli i całych gałązek oregano. Zalać obsmażone mięso piwem, dodać nieco ostrej papryki i dusić do odparowania płynu. Dolać gorącej wody, dodać przyprawy, nakryć i dusić do miękkości.
Pod koniec dodać wyciśnięty czosnek, sól i pieprz do smaku.

Podawać z makaronem i surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 26.08.2017 21:55
pyszny obiadek :)
anka1988 26.08.2017 21:15
smacznie przyrządzona baranina, pięknie podana na talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak