Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz pasterski
Kroki postępowania
Zalać wodą – tyle aby mięso było przykryte, dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Na talerzu oprószyć natką pietruszki.
Życzę smacznego!
szynka wieprzowa | 1/2 kg |
cielęcina bez kości | 1/2 kg |
łopatka bez kości | 1/2 kg |
pieczarki | 6 sztuk |
ziemniaki | 4-5 sztuk |
marchew | 1 sztuka |
papryka czerwona | 2 sztuki |
papryka żółta | 1 sztuka |
cebula | 1 sztuka |
czosnek | 3 ząbki |
smalec | 3 łyżki |
zacierka | 1/2 szklanki |
koncentrat pomidorowy | 2 łyżki |
przyprawa uniwersalna Kucharek | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 sztuki |
Ziele angielskie całe Prymat | 4 sztuki |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | szczypta |
Kminek mielony Prymat | szczypta |
natka pietruszki | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: