Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz mieszany- drobiowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 0,3 kg
olej do smażenia 2 łyżki
cebula 3 szt
indyk 0,7 kg
indyk 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz mieszany- drobiowy

Mięso wymoczyć oczyścić, pokroić w paski na gulasz. Olej rozgrzać w rondlu wrzucić najpierw pokrojone żołądki, dusić pod przykryciem ok.10 minut, następnie dać mięso indycze, znowu dusić razem ok 15 minut, z kolei wrzucić fileta drobiowego i wszystko razem wymieszać-dusić 10 minut. Teraz wrzucamy drobno pokrojoną cebulę, dusimy 10 minut, po czym dajemy soli i pieprzu do smaku.Zostawić na ogniu aż cebula z mięsem lekko się zrumieni, wtedy dać 2 łyżki mąki, wymieszać, podlać wrzącą wodą, wymieszać zagotować ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z kaszą, z ziemniakami albo według własnej koncepcji. Smacznego;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 29.05.2014 10:53
pyszne danie
Motorek 15.05.2014 09:44
pyszny obiadek
agnieszka214 03.03.2014 09:51
fajne połaczenie mięs
Dorian 21.02.2014 08:21
apetyczny gulasz
gosia56 17.02.2014 10:53
pyszny gulasz
ada.la 27.01.2014 07:56
dobry obiadek
Marlenka.S 26.01.2014 18:02
bardzo pyszny przepis
Agata3 26.01.2014 13:47
obiad rewelacja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak