Gulasz mięsno-pomidorowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1 kg
  • cebule

    2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżeczki
  • mąka

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • sól

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 płaska łyżeczka
  • Kolendra cała Prymat

  • ziele angielskie

  • tłuszcz do smażenia

  • kostka rosołowa

    2 szt
  • Papryka ostra mielona Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso płuczemy, kroimy w kostkę, oprószamy pieprzem ziołowym, a następnie mąką. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. DO mięsa dodajemy drobno poszatkowaną cebulę. Całość smażymy co jakiś czas mieszając. Kostki rozpuszczamy w 2 szkl gorącej wody i gotowym bulionem zalewamy mięso. Ma lekko przykrywać mięso. Doprawiamy przyprawami do smaku i dodajemy koncentrat pomidorowy. Przykrywamy i dusimy do miękkości.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adam/ZUB3R 02.07.2013 22:47
bardzo lubię
rjustysia 23.11.2012 22:01
Ojej, jak ja dawno nie jadłam tak dobrego gulaszu!
adelajda 18.11.2012 10:26
na pewno bardzo smaczny !
Zdzisław 16.11.2012 17:36
z kaszą dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat