Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz mięsno-pomidorowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
cebule 2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
mąka
Liść laurowy suszony Prymat
sól
Papryka słodka mielona Prymat 1 płaska łyżeczka
Kolendra cała Prymat
ziele angielskie
tłuszcz do smażenia
kostka rosołowa 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz mięsno-pomidorowy

Mięso płuczemy, kroimy w kostkę, oprószamy pieprzem ziołowym, a następnie mąką. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. DO mięsa dodajemy drobno poszatkowaną cebulę. Całość smażymy co jakiś czas mieszając. Kostki rozpuszczamy w 2 szkl gorącej wody i gotowym bulionem zalewamy mięso. Ma lekko przykrywać mięso. Doprawiamy przyprawami do smaku i dodajemy koncentrat pomidorowy. Przykrywamy i dusimy do miękkości.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 02.07.2013 22:47
bardzo lubię
rjustysia 23.11.2012 22:01
Ojej, jak ja dawno nie jadłam tak dobrego gulaszu!
adelajda 18.11.2012 10:26
na pewno bardzo smaczny !
Zdzisław 16.11.2012 17:36
z kaszą dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak