gulasz mięsno warzywny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek surowy

    1 kg
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • por (biała część)

    1 szt
  • pomidory w puszce

    1 szt
  • śmietana

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • ziele angielskie

    3 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • majeranek

  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - gulasz mięsno warzywny foto
Boczek umyć osuszyć i pokroić w kostkę
Krok 2 - gulasz mięsno warzywny foto
Miąso wrzucić na rozgrzaną patelnię i obsmażyć. Następnie dodać przyprawy i całą zawartość puszki. Mięso dusić do miękkości podlewając wodą. Warzywa obrać i pokroć w paski..
Krok 3 - gulasz mięsno warzywny foto
Warzywa podsmażyć i dodać do mięsa , całość udusić . Następnie dodać zahartowaną śmietanę i zagęścić zaklepką z mąki, zagotować.
Krok 4 - gulasz mięsno warzywny foto
Całość doprawić do smaku. Podawać z kaszą jęczmienną ugotowaną na sypko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 21.08.2014 14:57
pyszny obiad będzie...
gosia561 21.08.2014 14:54
dobre mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat