Gulasz drobiowy z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    5 dag
  • cebula

    10 dag
  • olej

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz mielony czarny Prymat

    1 szczypta
  • warzywa

    20 (starte na grubych oczkach)
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    3 ziarna
  • pierś z indyka

    40 dag
  • Ziele angielskie całe Prymat

    5 ziaren
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć na połowie oleju. Na pozostałym oleju podsmażyć warzywa, por i pokrojoną cebulę. Mięso i warzywa przełożyć do garnka, wlać rosół, dodać przyprawy i dusić 40 min. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć przyprawy, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 03.07.2011 15:45
nie dawałem pora
Norgiusz 03.03.2011 10:03
dobry
szajba2 02.02.2011 15:41
lubię gulasz
rakow2 22.10.2010 14:32
wczoraj robiłam podobny z ryżem - pycha
Barbara55 18.09.2010 13:57
dobry również z ziemniaczkami
buksiak12 25.08.2010 15:18
ciekawy przepis
Dorota71 25.08.2010 09:47
mniam mniam
Emilia22 25.08.2010 09:19
warto wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat