Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
żołądki drobiowe
1 kilogram -
cebula biała
40 dag -
czosnek
3-5 ząbków -
Przyprawa curry orientalna Prymat
1 opakowanie -
woda
1 szklanka -
szczypior
do posypania
Przepis i sposób przygotowania Gulasz curry z żołądków drobiowych
1. Żołądki myjemy oczyszczamy osuszamy i kroimy w mniejsze kawałki.
2. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy cebulkę z czosnkiem i podsmażamy. Dodajemy żołądki, wodę i doprawiamy przyprawą curry.
3. Następnie przykrywamy patelnię i na małym ogniu dusimy ok. 1 godzinkę.
4. Gulasz podajemy z ryżem, posypany szczypiorkiem.
Komentarze (8)