Gulasz curry z żołądków drobiowych

Gulasz curry z żołądków drobiowych

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Gulasz curry z żołądków drobiowych - nuta azjatyckiej kuchni. Danie najlepiej smakuje z ryżem, posypane świeżo siekanym szczypiorkiem.

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    1 kilogram
  • cebula biała

    40 dag
  • czosnek

    3-5 ząbków
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 opakowanie
  • woda

    1 szklanka
  • szczypior

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Żołądki myjemy oczyszczamy osuszamy i kroimy w mniejsze kawałki.

2. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy cebulkę z czosnkiem i podsmażamy. Dodajemy żołądki, wodę i doprawiamy przyprawą curry

3. Następnie przykrywamy patelnię i na małym ogniu dusimy ok. 1 godzinkę.

4. Gulasz podajemy z ryżem, posypany szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 02.12.2013 00:06
robiłam taki bardzo smaczny
IKrakowianka 27.11.2013 18:41
świetne danie
Seba 11.08.2013 11:32
smaczny jest taki gulasz
RenataZ-et 06.08.2012 07:05
bardzo dobry pomysł na obiad
szajba2 15.08.2011 15:49
no nie wiem czy się odważę
Barbara55 15.06.2011 16:24
raczej nie
kielcok1 22.05.2011 16:12
gulasz jak marzenie
rakow2 14.02.2011 15:27
powinien być bardzo smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat