Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 1 kg
mąka 5 łyżek
sól i pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
marchew 1 sztuka
papryka czerwona 2 sztuki
bulion drobiowy 2 litry
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i kroimy w grubą kostkę.
Krok 1 - Gulasz foto
2
Następnie obtaczamy w mące z przyprawami.
Krok 2 - Gulasz foto
3
Na rozgrzanym oleju obsmażamy na złoty kolor.
Krok 3 - Gulasz foto
4
Przekładamy do garnka zalewamy bulionem, dusimy na wolnym ogniu.
Krok 4 - Gulasz foto
5
Na patelni po mięsie obsmażamy paprykę i marchew.
Krok 5 - Gulasz foto
6
Dodajemy warzywa do mięsa i dusimy. dodajemy koncentrat i powoli dusimy całość do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Krok 6 - Gulasz foto
7
Doprawiamy do smaku, podajemy z ulubionymi dodatkami.
Krok 7 - Gulasz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 26.06.2017 22:36
Dobre danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak