Gulasz

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    1 kg
  • mąka

    5 łyżek
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Papryka ostra mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • marchew

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • bulion drobiowy

    2 litry
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz foto
Mięso myjemy i kroimy w grubą kostkę.
Krok 2 - Gulasz foto
Następnie obtaczamy w mące z przyprawami.
Krok 3 - Gulasz foto
Na rozgrzanym oleju obsmażamy na złoty kolor.
Krok 4 - Gulasz foto
Przekładamy do garnka zalewamy bulionem, dusimy na wolnym ogniu.
Krok 5 - Gulasz foto
Na patelni po mięsie obsmażamy paprykę i marchew.
Krok 6 - Gulasz foto
Dodajemy warzywa do mięsa i dusimy. dodajemy koncentrat i powoli dusimy całość do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Krok 7 - Gulasz foto
Doprawiamy do smaku, podajemy z ulubionymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 26.06.2017 22:36
Dobre danie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat