Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 0,7 kg
papryka czerwona 1 szt
cebula biała 2 szt
pieczarki 5 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
keczup 2 łyżki
przyprawa uniwersalna do mięsa
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
olej do smażenia
mąka pszenna 0,5 łyżeczki
mąka ziemniaczana 0,5 łyżeczki
woda

Porada

Najlepiej smakuje podany z ziemniakami i koperkiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w średniej wielkości kostkę. Smażymy na oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, pieczarki i paprykę. Wszystko zalewamy wodą z koncentratem, keczupem i przyprawami. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu ok 60 minut. Na końcu dodajemy niewielką ilość wody rozmieszanej z mąkami ( żeby zagęścić sos).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 05.08.2014 21:23
wygląda apetycznie
noninka77 05.08.2014 21:18
Można skosztować? :-)
Aannkaa82 05.08.2014 20:42
Pyszne mięsto, lubię łopatkę w takiej wersji.
Megg 05.08.2014 19:10
mniam mniam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak