Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
cebula 2 sztuki
smalec 2 łyżki
olej do smażenia 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat 1 łyżkę
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
Grill przyprawa klasyczna Prymat 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Kroki postępowania

1
Mięso należy pokroić na nieduże kawałki.
Krok 1 - Gulasz foto
2
Pokrojone mięso przekładamy do miski, dodajemy wszystkie przyprawy i mieszamy. Następnie odstawiamy na ok 1h.
Krok 2 - Gulasz foto
3
Kroimy cebulę na szerokie ćwierć plastry.
Krok 3 - Gulasz foto
4
Na rozgrzanym tłuszcz (smalec z olejem) obsmażamy mięso z cebulą. Następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok 160 stopni na ok 1h ( czas zależy od wielkości kawałków mięsa)
Krok 4 - Gulasz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 30.05.2014 09:43
bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak