Gulasz

Gulasz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso

    1 kg
  • smalec

    10 dag
  • cebula

    25 dag
  • czosnek

    1 ząbek
  • papryka

    15 dag
  • pomidor

    15 dag
  • papryka mielona

  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    1 szkl.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gulasz

Cebulę drobno pokroić i zeszklić na tłuszczu, dodać paprykę w proszku i posiekany czosnek, podlać niwielką ilością wody. Doprowadzić do wrzenia. Wołowinę pokroić w kostkę i wrzucić do wrzącego wywaru. Posolić i dusić pod przykryciem na małym ogniu, od czasu do czasu dolewając odrobinę wody. Gdy mięso zacznie mięknąć, włożyć obrane ze skórek pomidory i paprykę oczyszczoną z gniazd nasiennych. Gdy wszystkie składniki są miękkie, gulasz zagęścić śmietaną zmieszaną z mąką. Podawać z ziemniakami, pieczywem lub kaszą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

ronald88 16.09.2011 06:40
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat