Grzyby z patelni z kurczakiem

Grzyby z patelni z kurczakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

  • pieczarki

    0,5 kg
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1 szt
  • parmezan starty

    20 g
  • olej

    4 łyżki
  • mleko

    80 ml
  • bulion warzywny

    80 ml
  • ryż

    125 g
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć i osuszyć.. Grzyby oczyścić, pokroić na plastry. Dymkę oczyścić, pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać olej. Dodać mięso, smażyć z każdej strony po 5 min. Przyprawić solą i pieprzem, wyjąć. Na tłuszczu po smażeniu mięsa poddusić grzyby. Wlać mleko i bulion, doprowadzić do wrzenia i gotować, aż nieco płynu wyparuje. Ryż ugotować, odcedzić. Sos grzybowy przyprawić solą i pieprzem. Na talerze wyłożyć ryż, polać sosem, dodać mięso pokrojone w plastry. Posypać parmezanem i grubo zmielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 12.06.2013 07:31
Grzybowe danie... brzmi super :)
krokodyl 30.06.2012 11:13
super
koala 24.05.2012 23:19
rewelacyjne danie
Renata16 21.04.2012 14:57
pyszności
Krystyna32 14.12.2011 21:00
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat