grzyby w panierce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszone kapelusze grzybów

    10 szt
  • jajko

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    0,5 szklanki
  • mleko

    1 szklanka
  • olej

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapelusze grzybów zalewamy mlekiem, odstawiamy na noc. Do garnka wlewamy wody, wrzucamy grzyby i gotujemy do miękkości. Następnie po ostudzeniu i odsączeniu, grzyby solimy i pieprzymy. Kapelusze zanurzać w roztrzepanym jajku i bułce, wkładać na rozgrzany tłuszcz i piec na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 01.06.2011 15:42
prawie jak schabowe
Barbara55 26.05.2011 15:33
choć lubię wszelkie potrawy z grzybami to ta propozycja nie podoba mi się
Tika4444 21.02.2011 11:15
z suszonych nie robiłam, muszę spróbować
rakow2 01.02.2011 15:56
grzyby lubię zbierać i jeść
IlonaAlbertos 06.05.2010 17:51
Szybka i fajna potrawa.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat