Grzyby leśne w sosie

Grzyby leśne w sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    600 g
  • cebula

    1 szt
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyzeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1/4 lyżeczki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    3 szt
  • Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    3-4 łyżki
  • woda

    1 litr
  • bulion warzywny

    500 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Grzyby leśne w sosie

Grzyby obrać z zanieczyszczeń i opłukać. Pokroić na plasterki i zalać wodą ,obgotować . Na patelni lub w rondelku podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę .Dodać grzyby ,przyprawy i podsmażyć chwilkę .Podlać bulionem warzywnym lub grzybowym i dusić do miękkości grzybów .Przyprawić do smaku czosnkiem niedźwiedzim i pieprzem . Zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką .Podawać z rybką ,kapustą lub innymi dodatkami .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

ilka01 04.07.2017 00:35
pyszności ....:)
Urszula Świeca 03.07.2017 13:39
Smaczne.))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat