Grzyby Kadai Masala

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    1 szklanka
  • papryka

    1/2 sztuki
  • cebula

    1/2 sztuki
  • pomidor

    2 sztuki
  • kurkuma

    1/2 łyżeczki
  • kolendra mielona

    1/4 łyzeczki
  • Przyprawa garam masala orientalna Prymat

    1/2 łyżeczki
  • czosnek

    1 ząbek
  • olej

    2 łyżki
  • papryczka chili

    1/4 sztuki
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • bazylia świeża

    do podania
  • ryż basmati

    do podania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzej na patelni olej i wrzuć na niego posiekaną papryczkę chili. Po 30 sekundach dodaj posiekaną cebulę, starty czosnek, kurkumę, mieloną kolendrę, garam masalę i smaż aż cebula lekko zmięknie.

Na patelnię dorzuć paprykę posiekane pomidory, liście limonki, dopraw solą i gotuj 3 minuty. Dodaj grzyby oczyszczone i pokrojone w plasterki i delikatnie wymieszaj.

Gotuj całość przez 3 minuty, aż grzyby zmiękną i połączą się z sosem. Wyłóż liście limonki i zdejmij całość z ognia i wymieszaj z jogurtem naturalnym. Podaj posypane liśćmi bazylii z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 05.01.2015 19:51
smaczny obiad
K&J 08.11.2012 22:40
fajne
caffee_tea 08.11.2012 21:59
uwielbiam ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat