Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowe opiekanki

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże 50 dag
tłuszcz 10 dag
cebula 2 s
bułka czerstwa 2 szt.
mleko
jaja 1 s
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowe opiekanki

Wykonanie:
Cebulę drobno pokroić , ze Świeżymi grzybami i usmażyć z połową tłuszczu. Bułkę namoczyć w mleku i odciśniętą zmielić razem z grzybami. Następnie dodać jajo, sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki Dokładnie wymieszać w razie potrzeby dodać bułkę tartą aby uzyskać dobrą konsystencję masy grzybowej. Po czym formować małe placuszki i obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stronna złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 21.08.2014 11:32
smakowity pomysł
malaczarna23 02.10.2013 17:52
super kotleciki:) a jakie duże grzybki:)
Konczi 02.10.2013 17:20
jakie piękne grzybki masz, super!
Czarnula87 02.10.2013 17:15
fantastyczne kotleciki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak