Grzybowe opiekanki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby świeże

    50 dag
  • tłuszcz

    10 dag
  • cebula

    2 s
  • bułka czerstwa

    2 szt.
  • mleko

  • jaja

    1 s
  • sól, pieprz do smaku

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Cebulę drobno pokroić , ze Świeżymi grzybami i usmażyć z połową tłuszczu. Bułkę namoczyć w mleku i odciśniętą zmielić razem z grzybami. Następnie dodać jajo, sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki Dokładnie wymieszać w razie potrzeby dodać bułkę tartą aby uzyskać dobrą konsystencję masy grzybowej. Po czym formować małe placuszki i obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stronna złoty kolor.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 21.08.2014 11:32
smakowity pomysł
malaczarna23 02.10.2013 17:52
super kotleciki:) a jakie duże grzybki:)
Konczi 02.10.2013 17:20
jakie piękne grzybki masz, super!
Czarnula87 02.10.2013 17:15
fantastyczne kotleciki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat