Grzybowa z makaronem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    20 dag
  • włoszczyzna

  • cebula

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

  • oliwa

    1 łyżka
  • grzyby suszone

    3 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wg przepisu , odcedzamy.Grzyby namoczyć.Włoszczyznę zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę.Cebulę szklimy na oliwie wraz z włoszczyzną. Warzywa zalewamy litrą wody , doprawiamy do smaku. Dodajemy grzyby pokrojone z wodą w której moczyły się i gotujemy . Rozprowadzamy śmietanę w zupie. Podajemy z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgosia6 01.02.2012 18:28
uwielbiam
MAR3STA 09.11.2010 18:29
pyszności!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat