grzybowa kasza

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    1,5 garści
  • kasza jęczmienna

    2 woreczki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć przez noc.do grzybów dodać pół litra wody, zagotować. Następnie dodać dwa woreczki kaszy i gotować do miękkości. Ugotowaną kaszę wyjąć, grzyby odsączyć. Ugotowane grzyby drobno pokroić i wymieszać z kaszą.Podawać polane sosem najlepiej pieczeniowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 30.01.2014 16:40
pyszne połączenie
Róża1 11.10.2013 11:02
lubię takie danie:-)
misia53 07.10.2013 00:16
pyszne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat