Grzybowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1,5 L
  • grzyby suszone

    3 garści
  • marchew

    2 sztuki
  • cebula

    1 średnia
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżeczka kopiata
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/4 sztuki
  • ryż

    1/2 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby namaczamy na noc, płuczemy i gotujemy ok. 1 godziny. Do przygotowanego bulionu dodajemy pokrojone (najlepiej w paski) grzybki i gotujemy. Po ok. 15 minutach dodajemy pokrojone w drobną kostkę warzywa i gotujemy do miękkości.
Ryż gotujemy oddzielnie i dodajemy do zupy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat