Grzanki z powidłami śliwkowymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2 szt
  • mleko

    1 szkl
  • margaryna

    3 łyżka
  • cynamon

    1 szt
  • cukier

    1 łyżeczka
  • powidła

    1 słoik
  • rum

    3 łyżka
  • bułka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czerstwą bułkę pokroić w plastry grubości 2 cm zanurzyć z jednej i drugiej strony w mleku z rozmieszanymi w nim jajkami nasiąknięte plastry obsmażyć z obu stron i posypać cynamonem wymieszać powidła z rumem lub winiakiem i posmarować nimi grzanki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat