Grzanki z Powidłami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    100 g
  • powidła śliwkowe

    1 słoik
  • mleko

    30 ml
  • tłuszcz

    15 g
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

bułkę pokrajać w cienkie plastry smarować powidłami i składać po dwa powiesz nią posmarowaną do siebie jajko wbić dodać mleko i roztrzepać złożone plastry bułki maczać w mleku i bułce tartej zrumienić na tłuszczu

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat