Grzanki z jajkiem

Grzanki z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

  • sól, piperz

  • maso

    łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Grzanki z jajkiem

Pieczywo pokroić na malutkie kawałeczki, zrumienić na maśle. Odstawić na bok dosypać przyprawy i wbić jajka wymieszać tak by całe grzanki były pokryte jajkiem, postawić na palnik i mieszając smażyć do ścięcia jaj.
Ilość jaj i pieczywa zależy od naszych apetytów i osób które będą jeść, ja liczę 1 jajko na 2 kromki chleba.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat