grzanki smażone w jajku

grzanki smażone w jajku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka czerstwa

    2 sztuki
  • mleko

    100 ml
  • jajko

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • cukier

    30 g
  • olej do smażenia

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania grzanki smażone w jajku

bułkę pokrajać w cienkie plastry jajka wybić dodać mleko i roztrzepać kromki namoczyć w jajkach roztrzepać w mleku po czym obtoczyć w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju podawać na gorąco posypane cukrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat