grzanki nadziewane z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki

    80 g
  • masło

    1 g
  • jajka

    1 sztuka
  • ser żółty

    30 g
  • wędlina

    20 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

bułkę wydrążyć jajko umyć ugotować na twardo ostudzić i posolić ser zetrzeć na tarce po czym rozetrzeć z masłem wędlinę pokroić w kostkę do sera dodać jajko wędlinę i wymieszać wydrążoną dziurkę w bułce nadziać farszem zwilżyć powiesz nią farszu i bułki ułożyć na blasze i piec około 10 minut aż bułka będzie krucha

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat