Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki na winie wytrawnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka
jaja 2 sztuki
mleko 3/4 szklanki
serek brie 1 sztuka
pieczarki 2 du?e sztuki
mas?o do sma?enia do sma?enia
ga?ka muszkata?owa do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki na winie wytrawnym

1. Jajka roztrzepa? z mlekiem, doda? sól, pieprz i ga?k? muszkato?ow?. W mi?dzy czasie pokroi? drobno cebul? i pieczarki, nast?pnie podsma?y? na mase?ku. Bu?k? pokroi? na kromki, posmarowa? serkiem i na?o?y? farsz z cebuli i pieczarek. Gotowe kromki macza? w mleku z jajkiem i przyprawami. Na patelni stopi? mas?o (ok. 2 ?y?ki), nak?ada? grzanki. Ca?o?? podla? winem i przykry? patelni?. Sma?y? ok. 15 minut.

2. Propozycja podania: Podawa? z zabarwion? kapust? kiszon?. Przygotowanie kapusty: 20 dag kapusty kiszonej wymiesza? z 2 ?y?kami koncentratu burakowego, z pokrojon? cebul?, z 3 ?y?kami oleju, z ?y?k? cukru- ca?o?? przyprawi? do smaku sol? pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna40 23.09.2012 18:57
świetnie :)
Ewelina47 11.09.2012 12:45
ciekawe jak smakują
andzia123 07.09.2012 05:19
no no ciekawy przepis
gosia561 07.09.2012 00:02
ciekawy sposób
Miki 06.09.2012 23:18
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak