Grzanki czosnkowo - ziołowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • g masła

    100
  • chili

  • małe bagiety albo duże paluchy

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło przygotowałam w/g przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/62530/maselko-czosnkowo-ziolowe.html

Bułki pokroiłam w ukośne, grube kromki. Posmarowałam niezbyt grubo masłem ziołowym. Ułożyłam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - można go zastąpić folią albo kromki położyć na ruszcie. Piekłam kilka minut w piekarniku nagrzanym do 150 st.C aż się zrumieniły - jedni lubią bardziej inni mniej rumiane a poza tym za długo pieczone lubią się szybko przypalać więc trzeba pilnować. Podajemy gorące do zup kremowych albo jako przekąskę.
Można wykorzystać bułki, które są już lekko czerstwe. Masło powinno być miękkie - wtedy łatwiej smarować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 28.02.2012 06:44
Uwielbiam takie :)
malcik111 28.12.2011 19:13
a ja robię z kajzerek jak mi zostaną:)
Misia90 30.09.2011 11:08
ekstra
Marysia 30.09.2011 10:59
super
Karolina69 30.09.2011 10:51
fajne
Agnieszka_B 23.02.2011 14:58
Grzanki czosnkowe robiłam kiedyś na grillu... Były bardzo smaczne. Twoja propozycja dodatkowo jest z ziołami - więc muszą być jeszcze lepsze:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat