Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
bagietka
1 sztuka -
masło
1 sztuka -
czosnek
1 główka -
sól
1/2 łyżeczki -
Bazylia suszona Prymat
1 łyżeczka -
Pieprz ziołowy mielony Prymat
3 łyżeczki
Sposób przygotowania
Masło musi być w temperaturze pokojowej, przekładamy go do miseczki do masła wsypujemy przyprawy, mieszamy , a następnie wyciskamy ząbki czosnku. Masełko czosnkowe gotowe :)
Bagietke kroimy i smarujemy masełkiem. Piekarnik wcześniej nagrzewamy na 150 stopni, i wkładamy do nagrzanego już grzaneczki na kilka minut, należy kontrolować widelcem wierzch ażeby bagietki były lekko chrupiące ale nie twarde jak kamień.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się