Grzanki czosnkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1 sztuka
  • masło

    1 sztuka
  • czosnek

    1 główka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Niezwykle proste grzaneczki, ale jakie pyszne ! Pasują do sałatki, szczególnie greckiej, lub innej pełnej świeżych warzyw. Grzaneczki pasują również do wszystkich zup, kremów, musów np. dyniowej, groszkowej, kalafiorowej czy brokułowej :) Można oczywiście czosnku dodać mniej :)

Masło musi być w temperaturze pokojowej, przekładamy go do miseczki do masła wsypujemy przyprawy, mieszamy , a następnie wyciskamy ząbki czosnku. Masełko czosnkowe gotowe :)

Bagietke kroimy i smarujemy masełkiem. Piekarnik wcześniej nagrzewamy na 150 stopni, i wkładamy do nagrzanego już grzaneczki na kilka minut, należy kontrolować widelcem wierzch ażeby bagietki były lekko chrupiące ale nie twarde jak kamień.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misiek123 11.12.2011 17:02
lubię je

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat