Grysikowa z mięsem i warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    30 dkg
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/4 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • grysik

    5 dkg
  • natka pietruszki

    1/3 pęczka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • ziele angielskie całe

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grysikowa z mięsem i warzywami foto
Umyte mięso zalać 1,5 litra wody i zagotować.
Krok 2 - Grysikowa z mięsem i warzywami foto
Wyjąć szumowiny, dodać liście laurowe i ziele angielskie, łyżkę kucharka i szczyptę pieprzu. Gotować pod przykryciem. Dodać marchewkę, pietruszkę i seler starte na grubych oczkach oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Krok 3 - Grysikowa z mięsem i warzywami foto
Kiedy mięso będzie miękkie wyjąć je, pokroić w kostkę i wraz z grysikiem dodać ponownie do zupy. Gotować do miękkości.
Krok 4 - Grysikowa z mięsem i warzywami foto
Doprawić kucharkiem i pieprzem. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 08.03.2014 08:45
smaczna zupka
mirosława4 05.01.2014 16:41
smaczna zupka :)
IlonaAlbertos 16.10.2013 14:44
Wygląda apetycznie.
Alex_M 10.10.2013 10:11
na pewno smaczna :)
ONY_za_kare 09.10.2013 09:14
fajna zupka
mela25 08.10.2013 06:36
smaczna zupka
Krystyna32 07.10.2013 15:10
apetyczna !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat