Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gryczane placki

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
mąka 2 szklanki
cukier 2 łyżki
mleko 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki
olej do smażenia
kasza gryczana 1 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Gryczane placki

Do plastikowej miski wlewamy mleko, dokładamy mąkę, jajka, cukier, proszek i miksujemy razem. Gotowe ciasto łączymy z kaszą. Łyżką nakładamy placuszki na rozgrzaną patelnię i smażymy je z obu stron na złoty kolor.

Placki te to doskonały pomysł na przemycenie kaszy gryczanej dzieciom, które za nią nie przepadają. Można je przygotować na śniadanie, obiad lub deser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.02.2014 19:43
Na pewno dobry.
ao_12 08.02.2014 19:54
fajny pomysł, takich jeszcze nie jadłam
adelajda 08.02.2014 16:48
dobre placuszki :)
Kuchenka 08.02.2014 16:39
apetyczne!!!
Agata3 08.02.2014 16:31
ciekawy pomysł :)
ada.la 08.02.2014 16:28
takich jeszcze nie robiłam
brioszka 08.02.2014 16:07
wyglądają obłędnie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak