Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszkowe ciasto z imbirem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 200 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna w kostce 200 g
cukier puder 1/2 szklanki
Imbir mielony Prymat 1 łyżka
jaja 3 szt
gruszki 5 szt
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszkowe ciasto z imbirem

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy do niej proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Przesiewamy cukier puder i dodajemy roztrzepane wcześniej jajka. Mieszamy. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę margarynę i imbir. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Gruszki kroimy w plasterki i układamy na cieście przelanym do blachy tak aby plasterki lekko nachodziły na siebie. Pieczemy w 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 04.03.2012 22:35
Bardzo fajne połączenia- gruszka i imbir
Jolanta40 24.07.2011 08:39
tak, to ciasto jest bardzo proste do przygotowania :)
Ela15 23.07.2011 10:56
super
Natalia/tubisiek 14.02.2011 13:01
bardzo lubię ciasta z owocami... to wydaje się być proste, z chęcią je wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak