Gruszkowe ciasto z imbirem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    200 g
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • margaryna w kostce

    200 g
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • Imbir mielony Prymat

    1 łyżka
  • jaja

    3 szt
  • gruszki

    5 szt
  • Soda oczyszczona Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy do niej proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Przesiewamy cukier puder i dodajemy roztrzepane wcześniej jajka. Mieszamy. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę margarynę i imbir. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Gruszki kroimy w plasterki i układamy na cieście przelanym do blachy tak aby plasterki lekko nachodziły na siebie. Pieczemy w 180 C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Koper 04.03.2012 22:35
Bardzo fajne połączenia- gruszka i imbir
Jolanta40 24.07.2011 08:39
tak, to ciasto jest bardzo proste do przygotowania :)
Ela15 23.07.2011 10:56
super
Natalia/tubisiek 14.02.2011 13:01
bardzo lubię ciasta z owocami... to wydaje się być proste, z chęcią je wypróbuję :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat